And the Oscar goes to...Jacq’s


Acostumats com estem darrerament a Catalunya i gràcies als nostres polítics a viure una jornada històrica cada dia, seria un acte de generositat compartir de tant en tant aquest honor amb altres forces i líders polítics de l'Estat. A aquest menester dedico aquest article amb gran generositat ja que dedicaré no solament un dia sinó tota una setmana: la setmana de Pedro Sánchez. Potser m’influeix l'esperit asimètric dels catalans però crec que és de justícia reconèixer aquesta setmana fantàstica a l’actual líder cuarentón del socialisme espanyol. I no em refereixo als quaranta diputats que en mal averany els hi atorga un ex -reconegut ex-líder d'aquest mateix partit obrer i espanyol. Feia molt de temps que no ens trobàvem davant d’una retòrica política tant a tentipotenti.

A principis de setmana ens esmorzàvem amb unes rotundes declaracions seves: “He vingut a canviar la política”. No ens queda prou clar si a canviar-la de marxa. De marxa enrere. La veritat, per a un polític que sol criticar a certes forces polítiques emergents per populistes, tal seductora proposta ens retrotreu a Jacq’s, aquell enigmàtic personatge buscat apassionadament per una Catwoman pèl-roja  en un popular anunci de colònia for men. Per cert, en la vida real pèl-roja catalana, de Terrassa i que , sense ànim de ser malestruc, sembla que no va acabar trobant al susdit Jacq’s.

Va continuar la setmana hiperactiu i en un intent de superar-se a si mateix en creativitat política, ens va regalar un tuit de dubtós gust en el qual reclamava “funerals d'Estat per a les víctimes del terrorisme masclista”. Semblava estar de pas promocionant Funeràries Sánchez. Amb el fàcil que li hagués resultat acudir a la saviesa popular del “més val prevenir...”.

Dequeia la setmana quan va aparèixer Urgències Pedro Sánchez i el seu desig que els diputats poguessin estar disponibles 24 hores al dia els 365 dies de l'any. Un pél exagerat però estic convençut que són moltes (i molts) les i els que desitjarien veure-ho a casa seva en menys de dues hores.

I la cursa de despropòsits non stop continuà en dissabte amb la seductora proposta de la “desaparició del Ministerio de defensa”. Un erràtic intent de xafar la festa a alguna companya de partit , candidata a tort i a dret i futura contrincant de primàries. Llàstima que en poques hores el seu propi partit certificava aquella famosa dita comunicativa segons la qual una rectificació és  “una errada comesa dues vegades.” O la més nostrada  Fer i desfer, és treballar pel diable”. Tot sigui dit i essent justs, hauríem de reconèixer que també en l’àmbit català , més en concret en el municipal, hem assistit aquesta setmana a l’actuació d’algun alcalde treballant pel “diable”. Coses de ponent.

Reconec massa acarnissament però les seves declaracions en les quals assimilava consulta catalana i fractura social em van indignar com a persona progressista. Com assenyala sovint l'amiga, sorprenentment infrautilitzada  Rocío Martínez-Sampere, “fractura social és la que sorgeix per exemple d'una crua realitat: pensionistes amb una merescuda pensió de dos mil euros i una majoria dels nostres joves en l'atur o amb un sou de mil euros”. Ves per on, curiosa transfusió de talents i noms la que s´ha produït entre els lideratges i ex-lideratges dels agermanats partits obrers. Entre el centre i la perifèria.  And the Oscar goes to...Pedrooooo.

0 comentaris: