Quico Sabaté o l'ofici de viure bo


En el seu i recomanable darrer llibre Les Paraules del Socialisme , escrit a duo però inundat amb la seva i inequívoca emprempta personal , Raimon Obiols posa en boca del gran Joan Manel Serrat quelcom que jo sempre he escoltat de la boca del meu mestre Quico Sabaté : ”LA MALDAT ES MANCA D’INTEL·LIGÈNCIA, LA INTEL.LIGÈNCIA PORTA INEXORABLEMENT A LA BONDAT” . Doncs bé , per a mi i molts dels meus amics, el Quico sembre ha estat un paio brillant, intel.ligent. Sempre que hem parlat amb ell hem acabat una mica més bons, més intel.ligents. Recentment se li acaba de concedir un premi, quelcom que li dona al.lèrgia . Transcric ara el motiu del mateix :

Premi Boadas’ Friends 2008 al foment de la creativitat a qui durant molts anys a Barcelona i juntament amb el grup Espira (Alexandre Cirici i Luis Poveda ) van marcar i imaginar nous camins en l’art de la comunicació i la publicitat inventant i posant en circulació expressions, símbols i logos que marcaren una època com ara el “Barça més que un club“, “l’Entesa dels Catalans“, i el “Míting de la llibertat” entre d’altres . Aquest matí Eduardo Mendoza homenatgeava molt poèticament a Juan Marsé en ocasió del Premi Cervantes : "per a molts de nosaltres va ser un mestre però no perque ens ensenyés a escriure sino perque ens va ensenyar a ser nosaltres mateixos" .

En reconeixement a aquesta valuosa contribució de la qual molts intentem ser humils deixebles , el Jurat ha decidit atorgar el Premi (i que no surti corrent ) a qui en bona part ens va ensenyar a ser nosaltres mateixos : Quico Sabaté .

3 comentaris:

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Anónimo dijo...

Molts d'aquests eslogans i símbols, més enllà de crear un referent cultural dins de l'imaginari col·lectiu, van suposar un fet identitari de tota una generació.

Felicitats, mestre.

Anónimo dijo...

la frase sobre la bondat és de Sòcrates