Gràcies Neus Bonet ¡¡


El conflicte intern entre el secretari de dinamització entomològica i la secretària de puntaires de l’agrupació d’ERC * a les comarques de l’Alt Pirineu no ens interessa


No sé quin veredicte dictarà en breu l’audiència de Catalunya Ràdio després del controvertit relleu al Matí de la nostrada emissora . Puc intuir que dolent donada l’especificitat malaltissament monotemàtica de la gran majoria d’ oients d’aquesta franja horària. Som molts els que en breu haurem d’enfrontar-nos amb arguments i contra corrent del nostre establishment mediàtic , amb aquesta curiosa i inapel·lable dictadura d’una part qualitativa dels emissors i de l’audiència que, per una banda i de manera retroalimenticia dicten sentència i per altra impedeixen qualsevol creixement de la mateixa al marge del microcosmos polític més endogàmic. Gràcies Neus Bonet. En pocs dies , i jo sóc oient només d’una petita part del seu programa, s’ha pogut comprovar com és possible fer un espai radiofònic molt més centrat en les preocupacions dels nostres ciutadans/es, menys individualista i personalista i per tant molt més a prop de les diferents sensibilitats existents a Catalunya. Sóc conscient que resulta políticament incorrecte dir-ho però el matí de Neus Bonet connecta al meu entendre, humil professor associat de la Facultat de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona, molt millor amb la Catalunya real. I quina és, qué significa la Catalunya real es pregunten perplexos els integrants d’aquesta plèiade de mal copulats amb la realitat. En pocs dies, hem pogut comprovar , entre moltes altres coses, que existia Paul Newman i que un dia es va morir, que podem adreçar-nos a determinada associació per queixar-nos de les comissions que ens apliquen les entitats financeres, que existeix vida social més enllà dels suquets, música més enllà de Bach , paisatges diferents als de l'Empordà, esport més enllà de la selecció catalana i valors cívics més enllà del corporativisme nacionalista. I que arribar a fi de més es una negativa aventura per a molts catalans/es. Ahir mateix, un conegut i reconegut periodista català ho deia en motiu de l’homenatge a Xirinacs : a Catalunya hi ha mitjans oficials, però no públics. Als oients del matí de Catalunya Ràdio sovint ens han interpretat la realitat . En aquest sentit Neus Bonet significa un canvi, oxigen , una mirada diferent, en definitiva, un pas endavant en la recerca d’uns veritables mitjans de comunicació públics i plurals. I sobretot en un marc d’ optimisme responsable: que dur resultava aixecar-se cada matí amb els sistemàtics harakiris retòrics típicament onzesetembristes del nostre particular star system.

* o Psc o CiU o ICV o PPC................

4 comentaris:

Igter dijo...

Així que gràcies a Neus Bonet ens hem enterat que existia Paul Newman? Vaja... pobret Paul Newman, cal exigir un desgreuge immediat a aquest buit mediàtic que li va fer la dictadura mediàtica "bassista"!!

El què és curiós és defensar a Neus Bonet dient que representa millor la "Catalunya real" i al mateix temps pronosticar una caiguda d'audiència... És que potser no existeix aquesta Catalunya real que defenses?

A més, per ser professor, trobo que fas una anàlisi bastant simplista i manipulador de l'Antoni Basses, no? Va! Que existeix més Catalunya que l'Àrea Metrosocialista de Barcelona!

Francesc Puigcarbó dijo...

jo m'ho faria mirar desprès d'escriure aquesta bajanada.
Si de cas deu representar la seva Catalunya neus Bonet, no pas la meva ni de molts que ens hem passat a Rac 1 abans de quedar-nos adormits escoltant Neus Bonet.

Jordi del Rio dijo...

Poesia, Ignasi, Poesia ¡¡¡
Metàfores, Ignasi, Metàfores ¡¡¡¡
Saps el que signifiquen aquests mots ??? Gràcies per llegirme.Salut

Manuel dijo...

No estic massa d'acord amb el que dius, com tampoc amb l'Igter ni el Francesc. Crec que la Catalunya real la formem tots plegats, és la de la Neus Bonet, com era la de l'Antoni Bassas i ho podria ser la de la Rita Marzoa o el Carles Francino, per citar-ne dos més. Els oients tenim el dret de triar, i sobretot, per "higiene" mental, anar camnviant el dial de tant en tant, quantes més veus diferents escoltem, més aprop de la realitat podrem estar: de la "nostra" realitat. Coincideixo molt amb el títol del post i amb més coses de l'entrada.